Sudda ut din gamla tatuering

Trenden med tatueringar har varit stor sedan flera år tillbaka. Trots det finns det personer som kanske inte riktigt tänker sig för eller är helt säkra på motivet förrän det sitter inpräntat på kroppen. Som tur är finns det möjlighet att ta bort en oönskad tatuering i dag.

146-tatueringborttagningDet här med tatueringar är knappast något nytt fenomen. Egentligen är det nästintill lite lustigt att det har blivit så otroligt populärt med tanke på att tatueringar en gång i tiden var någonting som hörde kriminella och sjömän till. I dag har var och varannan människa en eller flera tatueringar som pryder kroppen och en del verkar till och med göra det till en livsstil.

Många människor som tatuerar sig blir så klart väldigt nöjda och kommer alltid att vilja ha sin tatuering på kroppen. Men uppemot en femtedel av de som tatuerar sig ångrar sig och vill ta bort den igen. Oavsett vilka skäl som ligger bakom om du vill bli av med din tatuering så kan du få hjälp med tatueringsborttagning hos Odenplans Skönhetscenter i Stockholm.

Tas bort med laser

När man ska ta bort en tatuering så använder man sig av en laser som helt enkelt bleker bort tatueringen. Antingen kan du få bort den helt och hållet eller också kan du få den så pass blekt att du kan tatuera någonting annat över det gamla motivet.

Den senaste och mest moderna metoden för att ta bort tatueringar kallas för R0-metoden. Behandlingen sker alltså med en lasermaskin och munstycket kommer att riktas mot den oönskade tatueringen. Därefter skickas starka impulser med ljus mot huden som i sin tur tas upp av det pigment som finns i tatueringen. Man kan säga att färgen skjuts i spillror som sedan städas upp av kroppen och tas bort via lymfsystemet.

Det gäller att inte vara alltför ivrig eftersom tatueringsborttagning är en långsam process. Runt två månader får du räkna med i tidsåtgång och du behöver vänta mellan sex till åtta veckor mellan dina behandlingar. Efter behandlingen kommer din tatuering att se vit ut i och med att vattnet i själva vävnaden förångas. Efter ungefär en halvtimme återuppstår pigmentet.

Tänk på att

Om du vill få mer information om det här kan du besöka www.odenplansskonhetscenter.se. Det finns ju vissa saker som kan vara bra att vara medveten om och tänka på när man ska ta bort en tatuering. Efter en behandling kan det behandlade området kännas ömt vilket är vanligt – bara du är noga med att följa skötselråden efter din behandling så att du inte gör fel och får ett ärr.

Hur många behandlingar som behövs är väldigt individuellt och bestäms av flera olika faktorer. Det handlar exempelvis om hur gammal din tatuering är och vilken färg du blivit tatuerad med. Dock brukar det ligga på mellan fyra och tolv behandlingar.

Tänk också på att du inte ska sola innan du gör en tatueringsborttagning, ät någonting innan och kom utvilad till behandlingen. Då kommer kroppen att klara borttagningen bättre. Angående smärta är det upp till var och en och det beror så klart på var tatueringen sitter. Dock brukar de flesta inte tycka att det gör särskilt ont medan en del tycker att det påminner om att slå ett gummiband mot huden. I det här klippet kan du se hur det går till att ta bort en tatuering.

När det gäller priset är också tatueringens storlek och antalet behandlingar avgörande för vad slutsumman landar på. För att du enklast ska få veta vad det skulle kosta för dig att göra tatueringsborttagning kan du vända dig till en klinik som erbjuder sådana behandlingar för en konsultation.

 

 

Leave a Reply