Så vet du att det är dags att byta jobb

Människan spenderar mycket tid på sitt jobb så det är viktigt att man trivs med det man gör och med dem man arbetar med dagligen. Gör man inte det är det läge att ta sig en funderare på om man istället borde vända sig till ett nytt yrke för att få en skjuts i karriären såväl som i energinivåerna.

När du går till jobbet på måndagsmorgonen kan till och med den bäste känna att de hellre vill vara någon annanstans. Detta gäller kanske speciellt om du befinner dig på den kallare delen av året och regnet öser ned när du väntar på bussen. Att känna så någon gång då och då är inte så konstigt, det är när du känner så dagligen som du vet att det kan vara läge att fundera på en annan framtid.

Många vill veta svaret på meningen – så vet du att det är dags att byta jobb. Det är ju trots allt lätt att gå omkring och undra om man tar rätt beslut om man väljer att sluta på sitt arbete eller om man istället borde vara kvar än lite längre innan man bestämmer sig. Tyvärr kan denna typ av tänkande bidra till att du slösar värdefull tid på en plats där du inte vill vara. Det är viktigt att våga ta ett beslut. Det är ett faktum att är du trött på jobbet bör du alltid fundera på att byta. Du har inget att förlora på att våga utvecklas och detta gäller i både ditt privatliv såväl som i arbetet.

Fördelar med att byta jobb

 • Du har möjlighet att få ny energi som du kanske har saknat på många år. Jobbet tar upp en stor del av ens tid så det är lätta att förlora hoppet om det inte känns lika givande som det en gång brukade göra för dig när du började.
 • Du kan få högre lön. När man börjar en ny tjänst är det vanligt att man begär och faktiskt får en högre lön än förut. Detta är med andra ord fördelaktigt för dig som inte bara vill att din karriär ska gå framåt rent utvecklingsmässigt men även lönemässigt.
 • Du utvecklas som person, både vad gäller kunskap och på ett mer emotionellt plan. Detta är nyttigt för alla människor att göra då och då.

Hatar du att gå till jobbet varje morgon så vet du att det är dags att byta jobb. Detta är en relativt enkel ekvation och något som de flesta kan hålla med om. Trots detta så tvekar en hel del människor över att faktiskt ta steget dit. Nyfiken på ett annorlunda val som allt fler gör – läs om en spännande karriär med franchise på franchisetorget.se och se om det kan vara något för dig och din framtid. Fördelarna med franchise är många.

Fördelar med franchise

 • Du får ett märke som redan existerar och därför blir det lättare att marknadsföra det mot kunden. De känner igen det du erbjuder och har större chans att komma dit för att köpa dina produkter eller din tjänst.
 • Du får stöd från franchisegivaren vilket är en trygghet för dig som vill kunna ställa frågor eller som vill veta vad som gäller i vissa situationer.
 • Du kan skapa fantastiska nätverk av andra franchisetagare och tillsammans kan ni nå nya höjder inom ert företagande.
 • Du får tillgång till trygga ramar och marknadsföringsmaterial som du vet fungerar. Detta är extra bra för dig som startar företag för första gången.

Om att byta jobb i media

Det skrivs ofta om arbetsmarknaden idag och än mer om hur man ska gå till väga för att hitta ett nytt jobb. Det finns helt enkelt många som är nyfikna på hur man ska göra och vad det är man ska tänka på inför en förändring av arbetssituation.

Så vet du att det är dags att byta jobb – detta är något de allra flesta vill veta. Är man för bekväm bör man tänka på att byta jobb. Läs mer på den här sidan i Göteborgs-Posten och se om du passar in på beskrivningen och därmed bör fundera på om du kan göra något annat än det du gör istället.

Dags för en nystart? På den här sidan i Cafe’ kan du läsa om tecken på att det är dags att byta jobb och även denna korta artikel kan fungera som inspiration till att göra ändringar i ditt liv om du känner att det behövs.

Det finns många anledningar till att det är smart att byta jobb då och då och StockholmDirekt skriver i den här artikeln om hur förskollärare uppmanas att byta jobb för att förbättra lönen. Just detta är en viktig faktor utöver den personliga utvecklingen för dig som funderar på att söka dig vidare från din nuvarande arbetsplats.

Tänk på detta när du vill byta jobb

 • Börja med att kolla upp hur din ekonomi skulle påverkas om du valde att säga upp dig och byta jobb. Att ha någon form av inkomst är nödvändigt även om du lämnar den ursprungliga trygghet du haft från ditt förra arbete. Genom att göra upp en budget och kontrollera eventuell inkomstförsäkring och liknande är du väl förberedd och vet hur du ska tänka för att ditt byte av jobb ska bli positivt och inte negativt.
 • Kolla med andra människor om hur de har tänkt. Genom att fråga någon som gjort en viktig förändring så vet du så vet du att det är dags att byta jobb om du känner igen dig. Du får dessutom inspiration kring vad man kan fundera över när man gör sitt val av nytt yrke. Kanske är du nyfiken på något helt annorlunda som exempelvis franchise.
 • Läs på nätet om olika yrken och hur andra människor tänkt. Detta kan fungera som inspiration men du får också veta eventuella nackdelar som goda fördelar med olika yrken. Läs gärna på flera sajter för att försäkra dig om att du får en god bild av vad som gäller. Du vill ju inte skapa dig en ensidig bild i huvudet som sedan inte stämmer överens med verkligheten.
 • Ställ frågor till potentiella arbetsgivare och franchisegivare om det är vad du är intresserad av. Att få lära sig mer om företag och märken kan hjälpa dig att enklare ta ett beslut. Du vill ju ha en tydlig bild av vad det innebär att exempelvis starta eget så att du kan bilda dig en uppfattning om ifall det är något för dig eller inte.
 • Läs till sist igenom alla avtal innan du bestämmer dig för att byta jobb. Då vet du precis vad som gäller i den nya tjänsten eller vilka utmaningar du kan tänkas stå inför som egen företagare. Be gärna någon mer att läsa igenom avtalet med dig så att ni tillsammans kan

notera om det finns några problem med kontraktet.

Förändringens tid

Är du dagligen trött på det du gör så vet du att det är dags att byta jobb. Detta är ett faktum som du inte bör ignorera. Livet är kort och det gäller att satsa alla man har på att det ska bli så bra som möjligt, varje dag. En förändring kan vara det rätta första steget att ta.

Leave a Reply