Så slipper du falska uthyrare för semesterboendet

Att hyra boende för semestern är nog en av de viktigaste bitarna. Speciellt om du reser med barn, för då måste allt fungera perfekt. Det är inte alltid så lätt att hitta fram till något bra, för det finns också många falska uthyrare. Därför ska du alltid kontrollera dem noga och inte skicka pengar hur som helst. Men med en bra mäklare eller uthyrare så kan du få den allra bästa semestern hittills.

Jag tror att det är viktigt för familjer att åka på semester tillsammans. Du får en chans att riktigt umgås med dina barn i en avslappnad miljö. De flesta har nog upplevt att när de är hemma finns det alltid något som pockar på din uppmärksamhet. Det är svårare att slappna av när du hör den där kranen som droppar eller ser att fönstren är smutsiga. Sinnet är delat mellan plikter och förnöjelse. Men när du är bortrest så finns det ingenting du måste göra. Mer än att ta det lugnt och njuta livet tillsammans med din familj.

Sverige mest populära destination

Det är få svenska familjer som aldrig rest ner till Spanien. Om inte till fastlandet så i alla fall till Kanarieöarna. Min egen favorit är Fuerteventura, den är inte så utvecklad och turistig som flera andra destinationer. Helt perfekt när du reser med barnen. Annars kan det ju vara roligt med lite mer nattklubbar och restauranger. Costa del Sol är en annan pärla. Så modern men ändå avslappnad, ungefär som du vill att din semester ska vara. Läs mer om semesterboenden i härliga Spanien på https://www.interhome.se/spanien/costa-del-sol/nerja/.

Jag tycker om att bo på hotell. Bli riktigt bortskämd och ompysslad av personalen, ringa efter rumservice och inte tänka på någonting över huvud taget. Men ibland kan det också vara skönt att hyra en lägenhet eller litet hus. Med barn kan det vara kul att hyra en villa som har pool i trädgården. Då kan jag sitta på terrassen och smutta på min Coca Cola om jag så önskar, medan jag håller ett öga på dem. Fast för det mesta tycker jag det är roligt att släppa loss på semestern och leka med dem så mycket som möjligt.

Undvika problem med boendet

Eftersom det kan vara lätt att bli lurad har jag undersökt saken lite närmare. För mina surt förtjänade pengar ska användas till mig och mina barn. Inte göra någon skurk rikare än han förtjänar. Till att börja med ska du kontrollera personen eller företaget som du hyr av riktigt noga. Inte bara lite grand, utan verkligen så mycket som möjligt. Det kan vara bra att hyra via någon som du blivit rekommenderad av andra, men det är ju inte alltid möjligt.

Däremot ska du aldrig betala någon via banköverföring. För om det blir problem så har du i stort sett förlorat dina pengar. Istället ska du använda kreditkort. Jag har också hört att du kan koppla ett Paypal konto till ditt kreditkort. Detta gör det lättare att få tillbaka pengarna, ifall det skulle visa sig att det inte var rätt. Så slipper du falska uthyrare av semesterbostäder. Läs mer i den här artikeln i Aftonbladet.

Njuta av semestern

Jag har aldrig haft några problem med att hyra semesterboende. Tack och lov har det alltid varit det allra bästa jag kunnat önska mig. Vare sig vi semestrar i Sverige eller reser utomlands brukar jag satsa lite extra på just boendet. För jag tycker om att njuta av livet, speciellt när jag har ledigt och inte behöver tänka på så mycket annat än att ha det bra. Stor konkurrens för företag som vill hjälpa till med semesterboende. Läs mer i denna artikel i Upsala Nya Tidning.

Det kan vara roligt ibland att prova på något nytt. Ett år reste vi till ett lantbruk i Skåne. Barnen fick hjälpa till att mjölka korna och samla ihop ägg. Jag åt de mest underbara frukostar du kan tänka dig med färska råvaror. En annan gång tog vi oss till Kroatien och upplevde orörda stränder, åt vad vi tyckte var exotisk mat och försökte tyda språket. Helt olika upplevelser men minst lika givande på sitt sätt.

Poängen är att du ska kunna göra precis vad du har lust med. Ibland är den bästa semestern en vecka vid poolen, utan att ens lämna hotellet. Andra gånger vill du har mer aktiviteter och upplevelser. Se nya vyer och kulturer, lära känna världen. Som tur är har vi flera veckors semester varje år så du hinner med lite av varje. Vi åker ofta skidor på sportlovet och tar oss ut i skärgården under midsommarhelgen. Det ger oss ändå flera veckor till att göra annat.

Hyra det perfekta semesterboendet

Nu för tiden är det lättare att hitta bra boende för din resa. Utbudet på nätet är stort och om du är försiktig så blir du inte lurad. Jag har hittat riktiga pärlor, som gjort semestern helt fantastisk. Själv föredrar jag att bo lite lyxigare än jag gör hemma. Flera badrum, stort sovrum och så vidare. Alla ska ha plats för sig själv och sina saker.

Ibland kan det vara roligt att resa tillbaka till samma ställe flera gånger. Du hinner sällan utforska precis allt i ett område den första gången. Det tar gärna flera besök innan du riktigt känner till det mesta. När du åker till samma ort eller lilla stadsdel brukar du också lära känna lokalbefolkningen på ett helt annat sätt. Bagaren, snabbköpskassörskan eller grannarna, speciellt om du bokar samma boende varje gång.

Många hyr eller köper en bostad i utlandet. Just Spanien är en av favoriterna för svenskarna. Det är inte alls ovanligt att ha sin sommarstuga här i stället för i Sverige. Eftersom flygpriserna pressats så mycket blir det inte alls så dyrt att resa flera gånger om året. Fast själv föredrar jag att åka till olika ställen. Helt klart har vi vissa favoriter. Men världen är så stor och det finns mycket att se. Både jag och barnen har sett en hel del, men det finns mycket kvar att utforska.

Leave a Reply