Så får du ett välfungerande team på jobbet

En arbetsplats är sällan bättre än de som jobbar där. Därför är det viktigt att man som arbetsgivare gör allt man kan för att medarbetarna ska trivas på bästa sätt. Detta kan man exempelvis göra genom att arrangera företagsevent av olika slag någon gång eller två varje år.

Att jobba är något människan gör under en stor del av sitt liv och man har räknat ut att en tredjedel av livet går åt till att gå till sitt arbete och göra det man har betalt för. Då är det inte så konstigt att allt fler människor väljer att satsa på ett jobb de har glädje av. Tiden då man bara gick till jobbet för att man helt enkelt måste är förbi för allt fler. Så får du ett välfungerande team på jobbet är en fråga som allt fler arbetsgivare därför vill ha svar på.

Som arbetsgivare har man ett stort ansvar att se till att ens medarbetare trivs på jobbet. Många satsar på exempelvis företagsevent och roliga aktiviteter för att medarbetarna ska må bra. Det är ju faktiskt så att de arbetsgivare som lägger ned tid i detta ämne får mycket tillbaka om man jämför med dem som helt enkelt bara struntar i allt som går utanför de lagliga krav som man kan ställa på en arbetsgivare.

Fördelar med att satsa på företagsevent

  • Du får medarbetarna att känna sig uppskattade och värdesatta för det jobb de gör. Detta får du igen genom att de är gladare över att få gå till arbetet och dessutom kommer att lägga ned mer omsorg på att arbeta hårt och göra sitt bästa.
  • Medarbetarna får lära känna varandra vilket kan vara positivt för alla som jobbar där. Har man en personligare stämning på jobbet kommer det också att bidra till gladare medarbetare som mindre känner av att jobbet är något man måste göra och mer känner det som att jobbet är kul att gå till för alla.

Ska du iväg på företagsevent men vet inte vad det är du ska satsa på? En spännande busstur med roliga inslag kan kanske vara något för er – vanliga frågor och svar är bra att kolla in i förväg om du är intresserad av att få veta mer. Ocean Bus är perfekt för företagsevenemang och företagare som bryr sig om att deras medarbetare trivs med sina jobb. Svaret på så får du ett välfungerande team på jobbet stavas helt enkelt uppskattning.

Media skriver om teambuilding

Media skriver en hel del om just teambuilding och detta är naturligtvis då de allra flesta vuxna i Sverige idag arbetar och därför kommer i kontakt med ämnet via sina jobb. Välfungerande team beror på en mängd olika faktorer. Läs mer i denna artikel i Ny Teknik och se om detta stämmer överens med situationen på ditt jobb. Annars kan det ju finnas anledning att helt enkelt se över situationen och fundera på vad som kan göras bättre.

Vet du inte vad du ska göra men är nyfiken på att skapa fler teambuildingaktiviteter för dina medarbetare? Ny Teknik ger dig perfekta exempel på annorlunda teambuildingaktiviteter för företaget som passar perfekt för alla som någon gång velat satsa på en gladare arbetsplats.

Tänk så här då du väljer aktivitet för företaget

  • Kolla upp vilken typ av budget du har för detta utlägg. Är det inte du som är ekonomiansvarig bör du kolla med den som är det om hur mycket ni kan spendera. Då blir det enklare att veta vilken typ av aktivitet ni kan satsa på.
  • Kolla med andra om de har några tips. Kanske har någon läst i tidningen om en kul aktivitet som skulle passa alla ni som jobbar på företaget. Detta är ju något ni måste ta hänsyn till. Har medarbetarna olika åldrar och dessutom olika förutsättningar måste ni väga in detta då ni gör ert val.
  • Sök på nätet efter inspiration och information om aktiviteter du är intresserad av att göra med dina medarbetare. Att läsa vad andra har tyckt om sin upplevelse är alltid smart för den som vill göra välinformerade val.
  • Ställ frågor om det är något du undrar över. De flesta arrangörer är mer än glada över att få berätta mer och svara på dina frågor men om de inte är det kan det vara ett tecken på att du kanske borde vända dig till ett annat företag för en aktivitet istället. Det kan ju vara så att de har något att dölja som de inte vill svara på och då vill inte du vara involverad i deras affärer. Får du tydliga svar kan du vara trygg med det val du gör. Får du det inte så bör du dra öronen åt dig istället.
  • Sist men inte minst får du inte glömma att läsa igenom villkoren för bokningen av en företagsaktivitet. Det är viktigt att du vet vad som gäller om ni eller dem måste ställa in det hela samt andra regler för exempelvis deposition och annat. Var gärna flera som läser igenom villkoren tillsammans så minskar ni risken för att ni ska missa något som kan komma att vara viktigt för resultatet.

Så får du ett välfungerande team på jobbet

Detta är något som de allra flesta företagare vill uppnå eftersom det gynnar hela verksamheten och svaret på detta är ofta rätt enkelt. Allt du behöver göra är att se till att dina medarbetare känner sig uppskattade genom att du ibland arrangerar roliga saker. Det behöver inte handla om konferenser på andra sidan jorden utan kan lika bra vara en kul aktivitet i samma stad som ni jobbar i.

Oavsett vad det är du väljer kommer det att ge alla er en chans att lära känna varandra lite bättre och därmed också att trivas ännu bättre på det arbete dit ni går måndag till fredag varje vecka. Detta är nyckeln till en bättre arbetsplats oavsett om den är liten eller mycket stor med flera hundra medarbetare.

Leave a Reply