Politiker som leder dubbelliv

Det är mycket som händer runt om i världen. Nu när internet och andra medier kopplar samman alla länder så är det lättare att ha ett grepp om allt som sker. Ibland berör det ditt eget land, vilket varit aktuellt nyligen med en politiker som lett ett dubbelliv. Andra gånger är det inte direkt relaterat till dig och de dina, men du följer ändå allting med intresse. 

Samtidigt så är det mycket som är på gång i det dagliga livet. Även om du tycker om att se på nyheterna och hålla dig informerad så är det dock ditt eget liv som är det viktigaste. Hur det går för barnen och om du ska hinna göra allt du planerat den här helgen. Allt fler försöker skaffa sig lite mer tid både under veckorna och på helgerna, just för att kunna leva som de önskar. Mer tid för att göra sådant som du tycker är roligt och som ger dig det där lilla extra. 

Hitta mer tid i en upptagen vardag

Nu är det inte alltid så lätt att krama ur mer tid från ett fullpackat schema. Eller så är det inte tid du söker, utan energi att göra de där sakerna. Efter en lång dag på jobbet så hämtar du barnen på fritids för att åka hem och laga mat. När middagen är över är det många som bara orkar se på TV innan det är dags att gå och lägga sig. Vad som behövs här är någon som tar hand om vissa sysslor i hemmet som du inte måste göra själv. Läs mer om vad de kan erbjuda.

Just städningen är ett bra exempel på något som du med fördel kan delegera. Det finns mycket bra städfirmor som sveper genom ditt hem och lämnar det skinande rent. Utan att du behöver använda din begränsade tid eller energi till att lyfta ett finger. Det ger dig inte bara mer tid utan också ork över till annat. Nu när priserna har blivit så rimliga, speciellt med RUT-avdraget, så är det verkligen något att begrunda. Respektfull personal som städar ditt hem

Världen runt omkring dig

När du har fått ordning på din vardag, så kanske du intresserar dig mer för annat. Rapport är inte längre det sista du minns av kvällen, men fortfarande en viktig stund på dagen. Det är mycket som rapporteras, från nära och fjärran ställen. Ibland avslöjar de det dubbelliv som vissa högt uppsatta män leder. Hur kan en irakisk minister vara folkbokförd i Stockholm? Läs artikeln i SVT

Men det finns också mycket intressant som sker på den lokala orten. Nyheter, byggnationer eller annat som påverkar dig eller samhället där du bor. En del är mycket aktiva och arbetar för att påverka staten att göra vissa saker. Eller inte göra, som när de planerar olika byggnader som kan förstöra omgivningarna. Då är det folk som skriver på listor och demonstrerar tills beslutet förändras. Ibland sker det saker som ingen förväntade sig, och då kan gäller det att samarbeta. Rån på öppen gata i Örebro enligt Aftonbladets artikel

Positiva aktiviteter för alla åldrar

Det finns mycket intressant att göra efter jobbet. En del brinner för en sak, eller har ett stort intresse för en sport eller annan aktivitet. Då är det lättare att hitta både tid och ork för att delta. Många tillbringar sina helger ute i naturen. De åker skidor, vandrar, fiskar eller något annat som gör dem glada. Under veckorna kanske du går till gymmet eller tar en kurs i salsa. Det finns så mycket att göra som både håller dig frisk och bidrar till en sund mental hälsa. 

Men för att hinna med allt kan du behöva planera en del. Du måste som sagt inte städa själv, det är en ganska stor uppgift som andra kan ta hand om. Det är samma sak med trädgården. Vissa uppgifter kan du betala någon annan för att göra. De som tar tid och kanske är lite tråkiga. Istället kan du lägga din fokus på den del av arbetet som du trivs med. Nu för tiden finns det flera entreprenörer som du kan anlita för små eller stora uppgifter. Det är inte alltid en lyx utan ett sätt att göra det du önskar. 

Skapa ett väl fungerande liv

Det kan hända att politikerna vill leva ett dubbelliv. Men det är inte fallet med en helt vanlig Svensson. Istället är målet att inte bara överleva men också njuta av livet. Det är så lätt att hamna i en rutt där du känner att du inte har tid. Då är det viktigt att bryta rutinerna och se vad du kan göra för att förbättra din situation. Kontakta den där städfirman som du läst om. Skriv in dig på kursen eller skaffa ett gymkort. Gör något som du själv vill, så kommer du att få mer ork att göra annat. 

Leave a Reply