Nyttan av namnlappar

Man kan inte nog betona hur viktigt det är med namnband eller andra märkningar i barnens kläder. Alla som arbetar med förskolebarn, och även lite större barn, vet hur lätt det är att man blandar ihop sina kläder. Personalen kan inte hålla reda på vilka plagg som hör till vilket barn. Om plaggen är väl märkta underlättar det verkligen deras arbete.

MA376-namnlappBarnkläder är dyra och speciellt mindre barn hinner nästan aldrig slita ut dem innan de är för små. Därför är det vanligt att man ärver kläder från äldre syskon eller bekanta. Många handlar också sina barnkläder begagnat. Då är det ännu viktigare att märka om kläderna, eftersom det ofta står ett annat namn i plagget. Man kan sätta namnlappar på olika ställen, men i nacken eller på tvättråden är vanliga ställen. Beroende på vilken typ av namnband man väljer kan man antingen sy eller stryka på dem.

Har man flera barn kanske det är bättre att satsa på namnlappar med efternamnet. Då kan de lätt ärva kläder från varandra utan några problem. En kombination av för- och efternamn på namnband är inte heller alldeles fel, en fröken känner ofta till familjen. Det kan underlätta för barnen om lappen sitter på ett väl synligt ställe. När det är dags att gå ut har man ofta bråttom. Antingen för att föräldrarna väntar eller för att man vill komma ut och leka.

Det kan ta lite tid att sätta fast alla namnlappar eller namnband i barnens kläder. Men i längden sparar man en hel del tid och även pengar genom att göra det. Ibland tar folk med sig andra barns kläder hem, vanligtvis av misstag. Då är det lätt att bevisa att den dyra jackan, eller vad det än är, hör till ens eget barn genom att se på namnlappen. Speciellt viktigt om det är en stor skola med många barn.

Man kan beställa olika sorters namnlappar. En del är enkla, man har namnet tydligt skrivet och inte mycket mer. Men andra, däremot, är dekorerade och utsirade. En del har bilder, man kan välja något som barnet tycker om. Andra har olika färg på antingen lappen eller skriften. Det viktiga är att de sitter fast ordentligt, tvätt efter tvätt. Vare sig man syr fast dem eller väljer en sort som har lim på baksidan vill man inte göra om arbetet. Det är en viktig del av alla förberedelser inför skolstarten.

Leave a Reply