Livet som hund är eftertraktat

Vanligtvis så tycker du synd om någon när de säger att de har ett riktigt hundliv. Egentligen har det uttrycket blivit lite tamt, för dagens hundar mår riktigt bra. Vissa bättre än andra, och i en del familjer så är det verkligen lyxigt. Så storstilat att du nästan önskar att du var en av hundarna. Men det viktiga är naturligtvis att hundarna får det de behöver. Att du planerar deras liv och din egen vardag så att de mår bra. 

Hundar har ett stort behov av att känna sig trygga. De behöver inte så många dyra saker, utan det viktigaste är den där tilliten de har till sina ägare. Ofta så väljer de ut någon i familjen som blir deras speciella vän. Om det finns barn närvarande så beskyddar de dem, och växer kanske upp tillsammans. Som hundägare har du därför ett stort ansvar att ge hunden den trygghet som den både behöver och förtjänar.

Allt för hunden

Det är klart att det är bra när djuren får lite extra omsorg. Även om det kan räcka med en gammal jacka att sova på så kan du alltid se till att de har det lite bättre. Välj noga, allt från de bästa halsbanden till var de kan gå in för natten. Bättre skydd för hunden med Lundhs hundkojor. En rejäl koja som skyddar mot både sol och regn ger hunden en chans att ta hand som sig själv. De kan gå in när de vill, men de behåller alltid ett vakande öga på omgivningarna.

Hundar trivs också med att vara aktiva. Många väljer sin hund efter vilka jaktegenskaper de har. Du måste alltid träna dem, men vissa raser har en bättre grund än andra. Och du kan ha mycket roligt med en hund under jakten. En vältränad hund gör allt det du vill, precis i rätt tid. För ett stort antal handlar jakt inte om att få kött att äta. Istället är det en livsstil, eller en hobby. Allt du behöver för en trevligare jaktupplevelse https://www.lundhs.com/kategori/jakttillbehor/

Ett härligt liv som hund

Sedan finns det alltid folk som överdriver lite grand. Eller ganska mycket i vissa fall. Deras husdjur äter bara det allra bästa som finns. Gåslever eller glass som slickas från fingrarna. Det är klart att alla måste göra vad de anser bra för sina djur. Bara de inte ger dem något som är farligt så är det upp till var och en att skämma bort sina hundar. Läs i Expressen om livet i lyxiga hundkojan. 

Men ibland så är det inte ens uppskattat av hundarna. De ser inte skillnad på guld eller plast, förutom att det ena känns lite bättre än det andra. Vad de behöver är alltid det samma. Trygghet, en varm och skyddad plats att sova, samt mycket kärlek. Allt annat är extra, även om det kan vara roligt med lite lyx. 

Samtidigt så kan det vara roligt för husse eller matte att göra lite mer än vad som egentligen behövs. Det finns ingenting som hindrar dig från att välja en hundkorg som matchar inredningen i hemmet. Om hunden behöver jacka eller tossor för att gå ut på vintern så kan du skaffa sådant som du själv tycker är snyggt. Ett halsband eller koppel kan vara speciellt, och du har mycket att välja på. 

Ta med dig hunden ut 

En hund tycker om att springa av sig ibland. De behöver nya dofter att sniffa på, och mår bäst av att stimuleras. Ute i skog och mark är det som ett smörgåsbord, så mycket att välja mellan. Därför ser du ofta en vanlig hund springa mellan träden i absolut lycka. En jakthund däremot är mer kontrollerad. De känner alla dofter men har tränats att inte reagera förrän ägaren säger till. Det är ganska fantastiskt att se dem utomhus. Fantastisk självkontroll, allt för att göra husse eller matte lycklig. 

Ofta så behöver du lite mer än en hund för att lyckas med jakten. Rätt utrustning är grundläggande. Och även bra kläder, för ofta så måste du sitta stilla under längre perioder. Det finns inget värre än att sitta och frysa i mörkret, eller vara våt någonstans. Effektiva jakttillbehör ska underlätta vildsvinsjakten. Eftersom jakt ofta är en livsstil eller något som du gör för att du tycker om det, så är det värt att satsa på. Bra kläder, till exempel, kan hålla flera år om du tar hand om dem. Att ha ett ordentligt vapen och en vältränad hund är också investeringar som du kan glädjas åt under lång tid. 

Skapa en trygg värld för hunden

Både människor och djur mår bra av att ha vissa rutiner. Inte så att du måste gå upp klockan sex på semestern. Men genom att planera ditt liv så hinner du ofta med mer. För hundägare är det ofta lite lättare att motionera, till exempel. En hund bara måste gå ut minst ett par gånger om dagen. Gärna lite längre promenader någon gång ibland. Här har du redan en rutin som inte går att hoppa över. 

Sedan vill hunden vara trygg, och även här är rutiner viktiga. Det är ganska intressant hur hundar vet när ägarna kommer hem från jobbet. De har en inbyggd klocka eller ett sjätte sinne, hur du nu väljer att se på det. Och för dem är det viktigt att hela flocken är samlad igen. Äter middag och går på promenad, så där som du gör varje dag. 

Planera innan du skaffar hund

Det är underbart att få en liten hundvalp som ny familjemedlem. Men det är också mycket jobb och ett stort ansvar. Vissa dagar vet du inte vart du ska vända dig. Alla tofflor är söndertuggade och de har en benägenhet att kissa på fel ställe. Men när väl den fasen är över och din hund är vältränad så är det bara att njuta. Vare sig du bara har dem som sällskapsdjur eller jagar med dem så är hundar lojala. Ett gott sällskap för alla åldrar. Livet som hund kan vara helt fantastiskt, när alla är medvetna om sina roller. 

Leave a Reply