Framtidens digitala system för tidrapportering 

Allting blir digitalt förr eller senare. Många organisationer och företag har märkt en stor förbättring i sina rutiner när de har investerat i digitala hjälpmedel. Allting läggs upp på data, på ett eller annat sätt. Det har gjort det möjligt att göra flera uppgifter på kortare tid. Vilket i sin tur tillåter personalen att lägga sin fokus på de egentliga arbetsuppgifterna och inte slösa tid med administration. Samtidigt så blir det färre fel och allting flyter på bättre när du väljer ett digitalt system. 

Speciellt viktigt är detta när det kommer till personalhantering av olika slag. Nu för tiden måste du registrera vem som är på jobbet och det ska schemaläggas samt tidrapporteras. Vad du än har för tankar om alla dessa lagar och anordningar så är det något som är väldigt vanligt. I vissa fall måste du göra det för lagen, de kan när som helst komma och kontrollera. Med andra saker ligger det i ditt eget intresse att ha allting organiserat. 

Konsten att rapportera tid

Det är inte alla som tycker om att tidrapportera. Dels finns det många som vill fuska och inte göra de uppgifter de borde. Efter flera skandaler framför allt inom hemvården så har reglerna kring tidrapportering förstärkts. Men också förbättrats. Det är nämligen inte alla som vill fuska, som tur är. Men de som jobbar hårt för att göra sitt jobb upplever ibland att tidrapporteringen tar allt för stor tid eller är krånglig. Många gånger är det anledningen till att den inte blir gjord i tid eller att man höftar till med siffrorna. Nordsys tidrapportering fungerar mycket bra. 

Med ett bra och effektivt system så minskar stressen på jobbet. En del digitala system kan användas direkt från mobiltelefonen. Du knappar bara in dina tider och allting annat sker automatiskt. Ganska skönt att slippa göra saker och ting manuellt. Återigen så leder det till fördelen att de anställda kan få mer tid och energi över till de verkliga arbetsuppgifterna. Vården är ett bra exempel för innan den digitala revolutionen så satt många sjuksköterskor och använde sin dyrbara tid till administrativa sysslor. De finns fortfarande kvar, för det måste vara ordning och reda. Men med ett bra system behöver de inte kräva så mycket tid. 

Dyrt om tidrapporteringen brister

Nu är det inte bara företaget som är intresserad av hur mycket folk jobbar och när. Medarbetarnas löner ligger ofta i direkt relation till deras tider och övertid. Mycket av det fusk som gjorts har handlat om övertid, man har hittat metoder som gör att det blivit lätt att rapportera extra tid. Många gånger har cheferna varit involverade eftersom det kan vara svårt att komma runt dem annars. 

Sedan finns det myndigheter som ger bidrag, de är också intresserade av hur pengarna används. Det har hänt att företag har blivit krävda att betala tillbaka stora summor bara för att de inte kunde styrka sin tidrapportering. Inte för att det är så vanligt, men det har skett. När det handlar om pengar så måste du alltid vara noga, speciellt när de kommer från något annat håll. Viktigt hålla reda på tidrapporteringen. Hör mer på Sveriges Radio

Med andra ord så är tidrapportering något att tänka på. Till och med utländska arbetare har hamnat i krisiga situationer bara för att deras tidrapportering inte höll måttet. Det blir allt mer viktigt att visa vad du gör och hur mycket dina arbetare faktiskt jobbar. Men det behöver som sagt inte vara krångligt eller jobbigt. Genom att investera i ett bra system har du ditt på det torra. De anställda får den lön de förtjänar och du får dina uppgifter fullförda på ett effektivt sätt. 

En digital och produktiv framtid

Det säger sig självt att när du kan klara av vissa saker på hälften så lång tid med ett visst system så har du hittat något bra. Nackdelen är att du måste investera, det kostar pengar att komma igång. Nu när allting blir digitaliserat så är det flera delar av verksamheten som måste ses över. Det kan kännas tungt och en relativt stor utgift. 

Samtidigt så ska dina medarbetare lära sig hur de fungerar. Ibland kan det ta lång tid innan allting flyter på och du kanske tvivlar på att det var ett bra beslut. Men sedan börjar du se hur allting går snabbare än tidigare. Inte bara det men det blir också ner korrekt, redan från första gången. Flera uppgifter kan läggas in en gång och behöver sedan inte upprepas. Allt detta gör att din verksamhet är både produktiv och effektiv. Framtiden kommer att se allt fler digitaliserade system för tidrapportering.

Det behöver inte vara något stort och komplicerat. Många gånger så räcker det med små förändringar för att se stora resultat. Ett ordentligt, digitalt system för tidrapportering är ett bra exempel. Här kan du ofta koppla samman flera olika avdelningar eller uppgifter. Du lägger in allas uppgifter, när det väl är registrerat så har du det där. Sedan kan du göra scheman, jämföra dem med andra avdelningar eller månader för att det ska bli rättvist. Lägg in semestrar och föräldraledigheter. Sedan kan alla rapportera sin tid direkt in i systemet som bearbetar uppgifterna och skickar det vidare till lönehanteringen. 

Bra anledningar till att skaffa digital tidrapportering

Fördelarna med ett digitalt system är alltså ganska många. Att minska på stressen är en viktig sak, för ju mer dina medarbetare trivs på jobbet desto bättre arbetar de. Små detaljer kan bli stora berg för dem, och skapa en daglig friktion som ingen vill ha. Lägg allting till rätta för dem så att de har de bästa verktygen för att jobba. Det handlar om att investera i ditt företag, för medarbetarna är dina viktigaste tillgångar. 

Men även för verksamheten blir det bättre med digitala lösningar. Genom att minska risken för fusk eller felaktiga registreringar kan du ha större kontroll över vad som händer och sker. Du vet var folk är, och var du kanske måste sätta in lite extra personal. Plus att det ibland är en del av lagen, så du tjänar på att göra det korrekt. 

Leave a Reply