Bord och stolar till uteservering

Under de varma månaderna sprider sig många restauranger och konditorier och spiller över utomhus. En del har bara öppet på sommaren när de kan utnyttja uteplatsen. Idag finns det många fina bord och stolar som är speciellt designade för att passa ute.

MU178-utomhus cafe'När man ser på snygga bord uteservering eller stolar till uteservering så ser de ofta nästan likadana ut som de man använder inne. Skillnaden brukar vara i vilket material man använder. Plast och gjutjärn är vanliga, men även rotting. Vissa serveringar är lite mer exklusiva. Även om sitter ute så har man ett fint bord och är väl skyddad mot sol och vind. Då kan man ha lite finare möblemang, i princip det samma som inomhus.

Men även om man har ett vanligt konditori i ett litet samhälle är det gott om snygga bord uteservering. Många tycker om vita bord och stolar till uteservering, det ger en fin kontrast mot träd och blommor. Det ser också rent och fint ut. Om man väljer rätt sorts möbler är det lätt att hålla dem rena, även om man inte har ett verandagolv utan bara en grusplan.

Eftersom många måste lyfta stolarna ut och in varje dag så satsar man på stapelbara stolar till uteservering. Dessa tar liten plats och är lätta att flytta runt. Det gäller att vara effektiv, man har bättre saker att lägga ner sin tid på. Även lite större stolar kan ibland staplas, så man inte behöver fuska med bekvämligheten. Gäster uppskattar snygga bord uteservering. Det är en härlig känsla att sitta ner på en trevlig uteservering och äta något gott eller dricka kaffe. Vissa ställen sätter ut soffor och fåtöljer, så man kan slå sig ner och prata med sina väninnor precis som hemma i vardagsrummet.

Med alla de snygga bord uteservering och stolar till uteservering som det finns idag kan man skapa som små oaser. Vare sig det är en servering inne i stan, kanske ute på trottoaren, eller i en trädgård på landet, vill man att gästerna ska må bra. Vissa restauranger har en aktiv, snabb sorts servering, medan andra är lite mer mysiga och avslappnande. Alla sorter behövs, allt beror på vad man känner för just den dagen. Eftersom sommaren är kort vill man passa på att njuta i fulla drag av det varma vädret. När det sedan blir mörkt och ruggigt har man många fina minnen att falla tillbaka på.

Leave a Reply