Så tar dig lagerjobbet längre än du tror

Om du frågar en grupp barn vad de vill bli när de är stora så får du ofta flera olika svar. Brandman och polis är alltid populära och det är inte ovanligt att de vill jobba i snabbköpet. Men det är inte så många som säger att de vill bli lagerarbetare. Även när barnen växer upp till ungdomar så brukar inte detta vara ett av de första yrkesvalen. Och ändå så har lagerjobbet en hel del att erbjuda.

Det kan låta monotont att jobba på lager. Du bara kör din lilla gaffeltruck fram och tillbaka med varor. Lastar på och lastar av för att sedan börja om från början igen. Och vissa dagar så är det kanske inte det allra mest intressanta jobbet. Men om du ser på helheten så är det inte alls så farligt. Tvärtom så finns det många lagerarbetare som inte alls skulle kunna tänka sig att byta yrke. Men framför allt så beror det på dig vad du gör med din anställning.

Hitta ett nytt jobb

Det finns alltid någon som letar efter ett nytt jobb. Antingen för att de är arbetslösa, ska flytta eller vill byta arbetsplats. Samtidigt så är det alltid flera arbetsgivare som söker personal. Återigen kan anledningarna variera. Det kan vara en helt ny tjänst som skapats för att möta ett visst behov. Eller så ska någon sluta, vara mamma-ledig eller pensioneras. Detta öppnar stora möjligheter- om du kan få de två parterna att mötas. Lösningen är rekrytering. Jobzone – Bemanning och Rekrytering är ett populärt val på marknaden.

Här kan arbetsgivare och de som söker jobb mötas halvvägs. Processen är effektiv och fungerar mycket bra. För ingen har tid att slösa, eller resurser för den delen. Allt från annonsering till urval kan skötas snabbt och smidigt. Och här har du chansen att välja ett jobb som passar dig. Lagerjobb är flexibelt och betalar bra för den som är bredd att arbeta hårt. Det är inte alls så enkelriktat som du kan tro. Istället kan du hamna på en härlig arbetsplats där det alltid händer något nytt.

Det finns lager överallt

En fördel med att jobba på ett lager är att du alltid kan hitta jobb någon annanstans. Det finns lager överallt och du behöver inte begränsa dig till Svea rike. Helt klart är det bra att vara försiktig om du söker jobb utomlands. De har inte alltid samma starka lagar som skyddar de anställda. Vad du är ute efter är en ny erfarenhet som kan berika ditt liv, så se till att du har allt klart för dig innan du reser iväg. Svenska Dagbladet skriver i en artikel om att många vill ha lagerjobb även utomlands.

Vissa lager är mycket stora medan andra har ett mer moderat flyt av varor. En del stora lager ser nästan ut som en flyghangar och det tar tid innan du lär dig navigera de olika gångerna. Men om lagret fungerar så kommer hela företaget att dra nytta av det, oavsett hur stort eller litet det är. För en återförsäljare kommer aldrig att ha framgång om inte varorna skickas ut i tid, utan att de går sönder. Därför har lagret en nyckelposition i verksamheten. Något som du inte alltid tänker på men som kan vara avgörande för alla.

Starta upp från lagret

Nu är det ju inte alla som ser lagerarbete som sin framtid. De har större planer men behöver pengar för att förverkliga dem. Du kanske jobbar på lager för att kunna plugga vidare. Eller för att spara ihop tillräckligt med pengar för att starta egen verksamhet. Detta är vad en man i USA gjorde. Han kunde knappt engelska när han började jobba på ett lager. Men med hårt arbete och en järnvilja så gick han framåt. Veckans Affärer skriver i en artikel om att lagerjobbet kan ta dig längre än du tror.

Naturligtvis är det inte alla som går från lagerarbetare till multimiljonär. Det är egentligen inte alls så många som lyckas lika väl, inom vilket yrke som helst. Men de flesta siktar inte på yttre rymden. De är nöjda med att ha ett jobb som tillåter dem att leva ett gott liv. Helst ett där de kan trivas, och slipper gruva sig för att stiga upp varje morgon. För dem är lagerarbetet det bästa som hänt dem och de gör vad de kan för att ge sitt bästa.

Komma långt med lagerarbete

Det finns möjlighet att klättra uppåt inom lagerarbete. Du kanske börjar som plockare, de som bär alla de tunga kartongerna. Men om du har lust så går det att fortsätta sin utbildning. Nästa steg kan vara att ta truckkörkort. Annars finns det alltid behov av bra förmän som kan organisera och hålla koll på hela verksamheten. En fördel med lagerarbete är just att det inkluderar så många olika moment, och att du har chansen att växa.

Att jobba på lager kan vara ett fysiskt ganska tungt jobb. Många leveranser sker tidiga morgnar eller på helgerna, så ofta är det fråga om skiftjobb. Du måste kunna hantera stress väl, för ibland verkar det som att alla vill ha sina order på en och samma gång. Till jul kan det bli mycket övertid, allt beroende på var du jobbar.

Men lagerjobbet kan ta dig precis så långt som du vill. Vare sig du stannar kvar inom branschen eller går vidare till annat. Det är ett bra jobb för de rätta personerna.