Därför gör shabby chic en come back

Shabby chic är en inredningsstil som kommit tillbaka. Den är romantisk, lite lantlig och inte allt för elegant. Det vill säga möblerna kan vara snygga, men färger och ytor är ofta patinerade eller vitmålade. Denna stil har spritt sig och idag finns det både möbler och kläder för den som är något retro eller tillbakablickande.

Nu när shabby chic kommit tillbaka så har stilen naturligtvis utvecklats. Inredning handlar mycket om mode och framåtanda. Till och med när stilen grundar sig på gammeldags kurvor eller nyanser. Många tycker om den för sina ljusa färger. Mycket ska vara vitt, men även pastellfärger har börjat få ett fotfäste.

Enhetlig inredning i ditt hem

Det kan låta lite konstigt att slitna föremål kan vara så populära. Men faktum är att man ibland målar möblerna mörka som grund. Sedan målas detta över med vit färg. Till sist så sandpapprar men bort en del av det vita så att det ser använt ut. Många tycker också om att matcha med gamla trälådor, gärna med ett tryck på. Föremål i metall, typ zinkhinkar, är något annat som går väl tillsammans med stilen. För att inte glömma husgeråd, och helt klart inte de nyaste och modernaste. Bloomsbury Barn – Inredning på nätet är rätt val för dig som vill ha ett snyggt hem.

För även barn kan ha sin egen stil. Kanske lär de sig redan från födseln om föräldrarna väljer shabby chic för barnkammaren. Men ganska snabbt så kan barn peka ut vad de trivs med. Kanhända klarar de inte av att uttrycka det i ord, men de kan alltid peka. Plus att om resten av huset har en viss stil så faller det sig ganska naturligt att även barnens rum följer med. Shabby chic inredning finns på den här sidan.

Alla tycker om shabby chic

Med flera vita nyanser gör den här stilen ett rum ljusare och luftigt. Det ger en större känsla tack vare den ljusa färgen. För alla som bor i ett land med en lång och mörk vinter så är detta ganska viktigt. Något annat som gjort den så populär är att den är versatil. Du kan använda den i flera olika miljöer och rum. Och det ser helt rätt ut.

Gränserna mellan inne och ute flyter ofta samman. Med shabby chic går det till exempel bra att använda trädgårdsmöblerna inne i vardagsrummet. Slipa ner dem lite och ge dem ett lyft med lite vit färg så sitter det bra. Även textilerna som hör samman med stilen går i vitt, men också flera gråa nyanser. 24nybro.se skriver här om hur shabby chic inredning passar även på oväntade platser.

Inredning handlar mycket om smak. Det är klart att många tycker om att vara inne och följa modet. Lika gärna som du skaffar dig trendiga kläder så kan en inredningsstil vara mer eller mindre populär. Men i slutändan är det ändå du som ska bo i hemmet. Din familj ska trivas och det måste fungera i det dagliga livet.

Dags för en ny stil

Det kan låta roligt att kalla shabby chic för en modern stil när den baserar sig på att saker ska se gamla och slitna ut. En del menar att stilen kommer från Storbritannien. Där är det fullt av gamla stora hus som är inredda med exklusiva möbler. Mycket har stått på samma plats i flera generationer och är idag ganska patinerat.

Samtidigt så har det länge varit vanligt att fynda på loppmarknader. Du kan få rejäla gamla möbler som bara behöver lite omsorg. Shabby chic passar alldeles utmärkt här, ibland räcker det med att tvätta av föremålet riktigt ordentligt. Expressen rapporterar i en artikel om hur stilar som Shabby Chic gör come back.

Så en stil som bygger på det som är gammalt. Gärna med en yta som ser lite sliten ut. I nyanser som vitt och grått, vilket ger dig en ren och ljus atmosfär. Det är också vanligt att dekorera med religiösa föremål. Bland favoriterna brukar stora katolska kors samt gamla biblar befinna sig. Återigen något som du kanske inte kopplar samman med en vit och gammeldags stil, men som verkligen gör sig mycket bra tillsammans.

Satsa på ditt hem

Nu måste ju inte allt vara vitt bara för att du tycker om shabby chic. Det går alldeles utmärkt att kombinera olika stilar, bara du får harmoni och trivsel i hemmet. Om väggarna är vita kan du välja lite annorlunda färger på textilerna. Med en vit spets eller liknande så kan faktiskt en röd eller blå kudde passa in. Eller tvärtom, med färg på väggarna kan du med fördel ha alla andra detaljer i vita eller gråa nyanser.

Det viktiga i sammanhanget är att det är ditt eget hem. Du ska trivas, men även dina gäster. En del tycker om att ha det utmanande eller högljutt med sin inredning. Men de flesta tycker faktiskt att shabby chic är en bra mellanväg. Det kan göras precis så elegant eller avslappnande som du tycker om. På detta sätt är det en användbar stil som kan ses som en mall.

Stilar som kommer och går

Modet går alltid i vågor. Men det är ganska intressant att se hur mycket kommer tillbaka efter en tid. Alla som levde på 80-talet vet vad shabby chic är för något. Den stil med samma namn idag är inte en kopia. Istället handlar det mer om inspiration. Inte så att den är totalt förändrad. Varför ändra på något som så många tycker om? Men den har kopplats samman med dagens samhälle, vilket ger den en ny vridning.

Många känner igen sig med en stil som denna. Utsvarvade bokstäver som är stora som en blomkruka. Som uppmuntrar dig att älska din nästa och ta vara på dig själv. Med vitt på vitt så får du fram budskapet utan att det blir allt för påträngande. Och det är ganska typiskt för shabby chic stilen. Den är hemtrevlig, skir och ändå inte mesig. Och att det är många kvinnor som tycker om den är väl ganska självklart, de sägs ju ha näsa för vad som är bäst.